TPMS systeem

 

 
afspraak maken

Sinds 1 november 2014 is het verplicht dat nieuw geregistreerde auto’s zijn voorzien van een bandenspanningscontrolesysteem . Het zogehete TPMS, oftewel Tyre Pressure Monitoring Systeem.

Wat is TPMS?
Het bandenspanningscontrolesysteem is een elektronische systeem, waarmee sensoren die in de wielen gemonteerd worden continu de bandenspanning van de banden registreren. Zodra de bandenspanning van één van de banden te hoog of te laag is krijgt u automatisch een melding op het dashboard dat er iets mis is.

Welke systemen zijn er?
Er bestaan 2 soorten TPMS systemen:

1. Direct TPMS: Dit zijn sensoren die in de band zitten die de spanning en temperatuur meten. Deze worden doorgegeven aan de elektronica van de auto. De sensoren zitten meestal direct achter het ventiel en zijn van de buitenkant niet te zien.

2. Indirect TPMS: Via dit systeem wordt de software van de auto gebruikt (ESP of bijv. ABS) om de bandenspanning te berekenen.

Montage van TPMS sensoren is werk voor de vakman!
Het monteren van banden en velgen vereist deskundigheid. Dit was vroeger al werk voor de vakman, maar door de komst van de TPMS-sensoren wordt er nog meer deskundigheid gevraagd. Het op de juiste manier inlezen van de sensoren is van groot belang om de communicatie tussen de sensoren en de auto goed te laten functioneren. De sensoren zijn gevoelige ventielen die alleen op deskundige wijze gemonteerd kunnen worden en waarbij ook enig programmeerwerk komt kijken. Laat de TPMS-sensoren altijd door de vakman monteren, inlezen en programmeren!

Laat uw banden uitlijnen
voordat het te laat is

Stuurhoeksensor kalibreren

Bij steeds meer auto’s is het van belang dat de stuurhoeksensor gekalibreerd wordt. Dat wil zeggen dat de waardes vergeleken worden met wat ze officieel horen te zijn. Dan pas kan begonnen worden met het opnieuw instellen van de stuurhoeksensor. Dit is uiterst belangrijk in verband met de werking van bijvoorbeeld een elektrische stuurbekrachtiging of stabiliteitscontrolesysteem, welke onder meer uitgaan van de door de stuurhoeksensor doorgegeven informatie. Daarom is bij het uitlijnen, in toenemende mate het kalibreren en opnieuw instellen van het besturingssysteem met behulp van de Hunter Engineering’s CodeLink een vast onderdeel tijdens uitlijnen. Dit wordt dan ook altijd gedaan tijdens het uitlijnen.