Over
Van Dijk Autobanden

 
contact

Over van Dijk Autobanden

 

Theo van Dijk startte in 1970 aan de Ringbaan-Noord bij de firma ‘ Pardel’. Na 22jaar bedrijfsleider te zijn geweest bij Pardel, is Theo in 1992 samen met zijn vrouw Marian voor zichzelf begonnen in de nabijgelegen Rijnstaat te Tilburg. Vanaf die tijd was ook hun zoon Marc werkzaam in het bedrijf. Dit was het begin van “Van Dijk Autobanden’’.
Vele klanten wisten hun bedrijf te vinden, niet alleen particuliere gebruikers maar ook vele garagisten en overige bedrijven gingen voor hun autobanden naar ‘Van Dijk’.
De zaak groeide en werd al snel te klein, gelukkig kon het naast gelegen perceel in de Rijnstraat aangekocht worden, om daar een uitbreiding te realiseren. In 1999 startte de bouw van een nieuw pand, waarbij in 2000 het nieuwe bedrijfspand werd betrokken.
Hier vandaag konden niet alleen meer klanten bediend worden, het nieuwe pand gaf ook de mogelijkheid om verder te professionaliseren en een grotere voorraad te houden.

In 2005 kwam Theo onverwachts te overlijden. Een groot gemis voor de familie en de zaak, waar hij door zijn enthousiasme en specialisme door vele klanten geliefd was. Vanaf die tijd heeft Marc de zaak voortgezet en het weten uit te breiden tot een begrip in Tilburg en omstreken. Anno 2019 heeft Marc het bedrijf overgedragen aan toenmalig medewerker Rick, die met passie en expertise Van Dijk Autobanden voortzet.

De afgelopen jaren zijn er vele zaken veranderd in de bandenwereld.
De opkomst van de lichtmetalen velg wat bijna standaard is geworden op iedere auto, laag profielbanden, winterbanden schaarste, de opkomst van de vier seizoen band en nu recent de introductie van het verplichte bandenspanning controle systeem ( Tpms) zorgen er steeds voor dat onze markt in beweging is.
Door hier tijdig in te innoveren heeft Van Dijk Autobanden altijd een passende oplossing voor alles wat met uw banden te maken heeft. Dit geldt voor vandaag maar vooral ook voor de toekomst!

Laat uw banden controleren
voordat het te laat is